Szybkowary i roboty kuchenne - opis produktów

Szybkowary to uszczelnione garnki, w których w czasie gotowania dań następuje wzrost ciśnienia i temperatury wrzenia wody, co dynamizuje proces przygotowywania potraw. Malaksery, inaczej mówiąc roboty kuchenne lub wieloczynnościowe urządzenia kuchenne przeznaczone są do wykonywania licznych czynności związanych z przygotowaniem potrwa, za sprawą zastosowaniu wymiennych narzędzi i naczyń.
link pod obrazkiem
Twórca: Franklin Heijnen
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com
Głównie wykorzystuje się je do: siekania, mielenia, mieszania, ucierania, wyrabiania ciast oraz rozdrabnianie jarzyn. Niektóre roboty kuchenne posiadają również wbudowany blender. Szybkowar został wynaleziony przez Denisa Papina w 1679 r. Garnek ten wykonany jest najczęściej z aluminium tudzież stali nierdzewnej.

Hej, sprawdź to, jeżeli jeszcze nie dotarła do Ciebie wiadomość o tej atrakcyjnej stronie a upewnisz się, że okaże się ona dla Ciebie bardzo ciekawa.



Inni czytali też

Warystory instalowane będą przy przeróżnych urządzeniach

radio, cb radio
Twórca: Paul Lucas
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com
Czy zaznaczymy jak będą chronione nasze odbiorniki?

Korzystamy z różnego rodzaju urządzeń i nierzadko nawet nie namyślamy się nad tym, w jaki sposób będą reagować one na nazbyt wysokie napięcie, kiedy takie do nich będzie dopływać.


W porównaniu do zwykłych garnków do duszenia, nowoczesne szybkowary, pozwalają zaoszczędzić czas i oferują szeroki wachlarz opcji profesjonalnego przygotowywania dań wedle gustu klienta. W porównaniu z mikrofalówkami, wielofunkcyjne szybkowary - funkcjonalne szybkowary - pozwalają zachować w czasie gotowania - wartości odżywcze i smakowe bez ryzyka utracenia jego zawartości. Szybkowary można wkładać do zmywarki. Szybkowary mają następujące funkcje: gotowanie zwykłe lub na parze, smażenie i podsmażanie, duszenie, gotowanie powolne, podgrzewanie z utrzymaniem ciepła dań oraz funkcje przygotowania: zup, owsianek, ryżu, ryb i ciast. W warunkach wysokogórskich, szybkowary mogą być niezbędne do przygotowywania posiłków. Np., na wysokości 6000 metrów nad poziomem morza, woda wrze w temperaturze 81 °C. W takich warunkach, przygotowywanie posiłków bez szybkowara jest długotrwałe, jeżeli w ogóle możliwe.

Kucharz przygotywujący posiłek
Twórca: Jaume Escofet
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com
Malaksery to urządzenia bardzo wszechstronne, wygodne i przydatne w kuchni. Mają w ostrza ze stali nierdzewnej. W skład robota kuchennego wchodzą ostrza do miksowania, siekania i mielenia oraz dwie różnej grubości tarcze – do szatkowania i do tarcia. Ponadto opcjonalnie dostępne są jeszcze trzy inne tarcze – do krojenia np. frytek lub [brics cad] warzyw na standardowe paski, do tarcia (np. warzyw albo sera oraz tarcza z dużymi otworami do tarcia. Uniwersalny zestaw akcesoriów ułatwia przygotowanie potraw. Malakser ma funkcję blendera, sokowirówki, drobi i szatkuje, mieli mięso, uciera ciasto. Za pomocą malaksera zatem zmiksować zupę, przygotować mus owocowy, ubić białka, pokroić warzywa w plastry, skruszyć lód czy zmielić bakalie. Dzięki metalowej końcówce miksującej - malaksera można używać też do rozdrabniania produktów gorących, na przykład składników w gorącej zupie.
2019/11/18, 07:10
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.