Szybkowary i roboty kuchenne - opis produktów

Szybkowary to uszczelnione garnki, w których w czasie gotowania dań następuje wzrost ciśnienia i temperatury wrzenia wody, co dynamizuje proces przygotowywania potraw. Malaksery, inaczej mówiąc roboty kuchenne lub wieloczynnościowe urządzenia kuchenne przeznaczone są do wykonywania licznych czynności związanych z przygotowaniem potrwa, za sprawą zastosowaniu wymiennych narzędzi i naczyń.
link pod obrazkiem
Twórca: Franklin Heijnen
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com
Głównie wykorzystuje się je do: siekania, mielenia, mieszania, ucierania, wyrabiania ciast oraz rozdrabnianie jarzyn. Niektóre roboty kuchenne posiadają również wbudowany blender. Szybkowar został wynaleziony przez Denisa Papina w 1679 r. Garnek ten wykonany jest najczęściej z aluminium tudzież stali nierdzewnej.

Hej, sprawdź to, jeżeli jeszcze nie dotarła do Ciebie wiadomość o tej atrakcyjnej stronie a upewnisz się, że okaże się ona dla Ciebie bardzo ciekawa.



Inni czytali też

Urządzenia czyszczące proponowane na naszym rynku

odkurzacz
Twórca: McArthurGlen Designer Outlets
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com
Klienci podczas swoich wyborów stawiają przede wszystkim na doskonałej jakości rozwiązania, które są rekomendowane przez sporą liczbę dotychczasowych użytkowników. Przeważnie zachodzi potrzeba również w firmie, by zamówić większą liczbę doskonałych urządzeń. Wówczas przydatne są wpisy na forach sieciowych, dzięki którym można prędko postawić na wysoce funkcjonalny sprzęt. Odkurzacze profesjonalne zwracają uwagę ekspertów, których najistotniejszym celem jest kupno sprzętu na długi czas.


W porównaniu do zwykłych garnków do duszenia, nowoczesne szybkowary, pozwalają zaoszczędzić czas i oferują szeroki wachlarz opcji profesjonalnego przygotowywania dań wedle gustu klienta. W porównaniu z mikrofalówkami, wielofunkcyjne szybkowary - funkcjonalne szybkowary - pozwalają zachować w czasie gotowania - wartości odżywcze i smakowe bez ryzyka utracenia jego zawartości. Szybkowary można wkładać do zmywarki. Szybkowary mają następujące funkcje: gotowanie zwykłe lub na parze, smażenie i podsmażanie, duszenie, gotowanie powolne, podgrzewanie z utrzymaniem ciepła dań oraz funkcje przygotowania: zup, owsianek, ryżu, ryb i ciast. W warunkach wysokogórskich, szybkowary mogą być niezbędne do przygotowywania posiłków. Np., na wysokości 6000 metrów nad poziomem morza, woda wrze w temperaturze 81 °C. W takich warunkach, przygotowywanie posiłków bez szybkowara jest długotrwałe, jeżeli w ogóle możliwe.

Kucharz przygotywujący posiłek
Twórca: Jaume Escofet
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com
Malaksery to urządzenia bardzo wszechstronne, wygodne i przydatne w kuchni. Mają w ostrza ze stali nierdzewnej. W skład robota kuchennego wchodzą ostrza do miksowania, siekania i mielenia oraz dwie różnej grubości tarcze – do szatkowania i do tarcia. Ponadto opcjonalnie dostępne są jeszcze trzy inne tarcze – do krojenia np. frytek lub [brics cad] warzyw na standardowe paski, do tarcia (np. warzyw albo sera oraz tarcza z dużymi otworami do tarcia. Uniwersalny zestaw akcesoriów ułatwia przygotowanie potraw. Malakser ma funkcję blendera, sokowirówki, drobi i szatkuje, mieli mięso, uciera ciasto. Za pomocą malaksera zatem zmiksować zupę, przygotować mus owocowy, ubić białka, pokroić warzywa w plastry, skruszyć lód czy zmielić bakalie. Dzięki metalowej końcówce miksującej - malaksera można używać też do rozdrabniania produktów gorących, na przykład składników w gorącej zupie.
2019/11/18, 07:10
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.